Denna gång lånar vi från Österrikes granne och presenterar ett gott recept på laxcanneloni, som jag med handen på hjärtat vill rekommendera om man vill göra något smidigt, men som smakar lyxigt. Denna enkla rätt slänger du ihop på en kvart för att sedan slänga in i ugnen en halvtimme.
Receptet:
ca 400 g färska lasagneplattor
250 g färskost (jag använde philadelphiaost med örtkryddor)
300 g hackad bladspenat
salt och peppar
150 g kallrökt lax
4 dl färdig ostsås (jag använde mig av Keldas)
1 dl gratängost
Blanda färskosten och och spenaten för att sedan smaka av med salt och peppar. Klicka blandningen på lasagneplattorna och bred ut. Lägg en skiva lax på spenatblandningen, rulla ihop och lägg i en ugnsäker form. Gör så många rullar så att du fyller formen och häll över ostsåsen. Toppa med ost och grädda i 200 ° i ca 30 minuter.
Vill man ha en lite smalare variant kan man alltid byta ut philadephiaosten mot ricotta.
Maten är testad på barn och blev klart godkänd. Det är så enkelt att man inte kan misslyckas!
Herregud, äter E såhär avancerad mat? Vad välartat av honom! H hade nog med glädje bara knaprat i sig salladen. Jag tyckte dock att det såg väldigt gott ut, så du kan gärna bjuda mig.... Puss!
SvaraRaderaJa, han är lite udda på så vis. Däremot skulle han inte mumsa i sig någon sallad, men paprikan skulle tacksamt tas emot!
SvaraRadera