måndag 10 juni 2013

Malakofftårta

För dem som läst tidigare inlägg så har ni kanske stött på min tiramisú och då fick jag tipset av min kära bloggvän, Mimmie att testa Malakofftårta. Ja, den bakelsen har ju en given plats på den österrikiska konditorihyllan.

Till min stora glädje hade mor och far direktimporterade Biskotten från Österrike. Dessa la jag
vantarna på och då romen är från Österrike så känns det som om det inte kan annat än platsa på den här bloggen.

Malakofftårta ser väldigt avancerad ut och ger vilken meny som helst stjärnstatus när man serverar denna tårta som efterrätt. Mor var mycket nöjd när jag erbjöd mig att göra Malakofftårta vid en av våra familjesammankomster. Jag hade just köpt spritsermunstycken så nu fick jag tillfälle att öva i att spritsa grädde. Mycket grädde blev det. Kanske mer än vad sig bör men man bör inte heller hindras när entusiasmen flödar! Testa du och snåla inte med grädden!

Gör så här:

180 g smör eller margarin
200 g florsocker
4 äggulor
180 g skållade och malda mandlar
1,5 dl grädde
ca 50 Biskotten
mjölk och rom 

Garnering (fast jag tog mig lite friheter och gjorde på mitt vis. Bara en massa grädde och marsipandekorationer)
2,5 dl grädde
mandelspån 
cocktailkörsbär

Vispa det rumstempererade smöret med sockret. Tillsätt äggulor undan för undan. Rör ner mandlar och grädde. Doppa sedan dina Biskotten i mjölk- och romblandningen (cirka 2 msk mjölk och en
generös skvätt rom) och lägg dem i botten på en form med löstagbar botten. Smeta på ett lager av mandelkrämen och lägg ett nytt lager med kex och på med ytterligare ett krämlager. 

Vispa grädde och garnera! Vissa pryder kanterna med biskotten, vilket ser fantastiskt snyggt ut, men jag tyckte att det var alldeles för knepigt.

På youtube kan man hitta instruktionsvideor. En fantastisk tillgång som inte bör underskattas.


2 kommentarer:

  1. Hej !
    Denna brukar svärfarsan göra, så himmelsk.

    Mv. Hasse

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är den! Bland de godaste tårtor jag har ätit!

    SvaraRadera