
vantarna på och då romen är från Österrike så känns det som om det inte kan annat än platsa på den här bloggen.
Malakofftårta ser väldigt avancerad ut och ger vilken meny som helst stjärnstatus när man serverar denna tårta som efterrätt. Mor var mycket nöjd när jag erbjöd mig att göra Malakofftårta vid en av våra familjesammankomster. Jag hade just köpt spritsermunstycken så nu fick jag tillfälle att öva i att spritsa grädde. Mycket grädde blev det. Kanske mer än vad sig bör men man bör inte heller hindras när entusiasmen flödar! Testa du och snåla inte med grädden!
Gör så här:
180 g smör eller margarin
200 g florsocker
4 äggulor
180 g skållade och malda mandlar
1,5 dl grädde

mjölk och rom
Garnering (fast jag tog mig lite friheter och gjorde på mitt vis. Bara en massa grädde och marsipandekorationer)
2,5 dl grädde
mandelspån
cocktailkörsbär

generös skvätt rom) och lägg dem i botten på en form med löstagbar botten. Smeta på ett lager av mandelkrämen och lägg ett nytt lager med kex och på med ytterligare ett krämlager.
Vispa grädde och garnera! Vissa pryder kanterna med biskotten, vilket ser fantastiskt snyggt ut, men jag tyckte att det var alldeles för knepigt.
På youtube kan man hitta instruktionsvideor. En fantastisk tillgång som inte bör underskattas.
Hej !
SvaraRaderaDenna brukar svärfarsan göra, så himmelsk.
Mv. Hasse
Ja, visst är den! Bland de godaste tårtor jag har ätit!
SvaraRadera