fredag 15 juli 2011

Eieraufstrich

Jag tippar på att österrikaren tycker att skagensallad på mackan är lika exotiskt som svensken tycker att detta äggpålägg är. Pålägget är extremt lätt att göra, piffar upp den tråkigaste mackan! När några kollegor kikade förbi skar jag upp en baguette tunnt och bredde Liptauer (se tidigare recept) på hälften av brödbitarna och andra hälften fick känna på detta äggpålägg. Mycket enkelt och jag tror att det var uppskattat.

Recept på äggpålägg:

5 hårdkokta ägg
1 gul lök
2 msk creme fraiche
2 tsk majonäs
1-2 msk gräslök
salt och peppar

Hacka äggen med kniv eller använd en äggdelare. Hacka löken mycket fint och blanda ihop med äggen. Blanda även ner majonäs och creme fraiche. Klipp gräslöken och tillsätt den i äggröran. Smaka av med salt och peppar. För den vågade kan man även peta ner lite senap.

Så här vackert blir det! Ännu vackrare blir det ju självklart med rädisa!

2 kommentarer:

  1. Jag älskar din blogg! Det är så roligt att se så mycket ur barndomen =)

    SvaraRadera
  2. Tack! Ska försöka bli bättre på att uppdatera bloggen. Snart kommer det lite efterrätter. Kanske något som du känner igen!

    SvaraRadera