måndag 13 maj 2013

Nationella prov i tyska med vallmokaka

Ja, ibland får man skämma bort sina elever! När alla var så duktiga på läxförhöret i tyska där jag kollade om de hade koll på ackusativobjekt och dativobjekt passade jag på att baka vallmokaka med lite philadelphiatopping. De blir nog glada när de får mumsa på kaka under tiden som de skriver nationellt prov. Jag önskar dem lycka till!

För er som tycker att det ser smaskigt ut, så hittar ni mitt recept under Mohnkuchen, Sötsaker.

4 kommentarer:

  1. Hej !

    Härlig blogg du har, men du skriver alldeles för sällan. Min fru är halv tyska och halv österrikisk, född i Sverige. Jag älskar Österrikisk och tysk mat, just nu när aprikoserna är så härliga så brukar svärmor göra marillenknödel,farligt gott. Vi åker till Wien om tre veckor, har du något härligt ställe att rekommendera, då menar jag dessert. Hoppas på svar. Hasse

    SvaraRadera
  2. Hej Hasse!

    Kul att du gillar bloggen! Jag håller med dig om att det är alldeles för få inlägg och jag förfasas över att vissa månader går utan inlägg!

    Skulle jag åka till Wien så skulle jag gå till Café Sperl på Ringstraße. Jag tror att jag åt glass där som trettonåring, men jag skulle känna mer vördnad inför ett besök där nu när jag vet alla de stora konstnärerna som samlades där över en kopp kaffe. Jag är nämligen fascinerad av secessionskonstnärerna. Ta en topfenkuchen och en Wiener Melange. Det hade gjort mig glad! Om du är dessertmänniska ska du äta en enkel soppa som förrätt för att sedan gå på efterrätten Germknödel och skippa huvudrätt. Mums!

    Njut av Wien! Jag avundas dig!

    SvaraRadera
  3. Hej !

    Tack för tipset, frugan är helt galen i vallmo, så det blir nog en och en annan mohnkipfel och mohnstollen
    .
    Vi ska njuta. Glöm inte att blogga mera.

    Mv. Hasse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hasse, har du möjligtvis ett recept på Mohnstollen du kan dela med dig av?
      Vill så gärna testa baka det själv!

      Med vänlig hälsning,

      Radera