
Mitt Aufstrich (en röra till mackan) passar perfekt till deine Jause. Alldeles lagom på en skiva surdegsbröd eller någon annan form av bröd. Själv hade jag en torftig riskaka som underlag, men den blev ju ack så mycket godare med mitt kesoaufstrich. Testa och ät mellis på österrikiskt vis, eller som vi hade sagt på österrikiska: jetzt jausen wir!
Så här gör du pålägget:
2 hårdkokta ägg
250 g Keso
2 tsk senap
1 tomat
1/2 msk hackad persilja
1/2 msk hackad basilika
Salt och peppar
Hacka ägget och blanda samman med keso och senap. Kärna ur tomaterna för att slippa ett slabbigt pålägg och skär tomaterna i små, små tärningar och blanda det med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.Egentligen är det tänkt att man ska ta kvarg istället för Keso. Själv tycker jag att det funkar väldigt bra med Keso, men nu finns det kvarg i butikerna. Välj själv!
Hej !
SvaraRaderaHärlig blogg du har, men du skriver alldeles för sällan. Min fru är halv tyska och halv österrikisk, född i Sverige. Jag älskar Österrikisk och tysk mat, just nu när aprikoserna är så härliga så brukar svärmor göra marillenknödel,farligt gott. Vi åker till Wien om tre veckor, har du något härligt ställe att rekommendera, då menar jag dessert. Hoppas på svar. Hasse