söndag 16 december 2012

Frittatensuppe


Snön hänger fortfarande i trots att termometern visar på plusgrader. För att kunna ta till vara på den vita säsongen vill jag inte gärna stå allt för länge vid spisen och då kommer Frittatensuppe väl till hands. Denna väldigt udda men goooooda soppa är en wienerspecialitet som ger dig en chans att ta till vara på matresterna och tar så lite tid att du hinner med tre snöbollskrig, en 5-kilometer lång längdskidsrunda, fem omgångar Wordfeud plus en massa godisätande på en enda dag! Därför slår jag ett slag för Frittatensuppe.

Morfar lagade ofta denna soppa, på begäran, när vi hälsade på om somrarna. Allt som behövs är ett par kalla pannkakor, varm buljong och gräslök. Morfar gjorde självklart egen buljong men jag har varit alldeles för lat, så vanlig buljongtärning har fått stå för soppbasen. Sen är det bara att rulla ihop pannkakorna till en rulle och skära dem till tunna band. Det är då pannkakorna magiskt går från pannkaka till Frittaten. Lägg dina Frittaten i den varma buljongen, toppa med finskuren gräslök och servera!

Soppan passar perfekt för kalla dagar och vilken unge vill inte äta pannkakssoppa?! Min äldsta son älskar denna soppa.

2 kommentarer:

  1. Und ein gutes Neues Jahr wünsche ich dir!

    Hoppas att året har börjat bra för dig, Mimmie!

    SvaraRadera