onsdag 8 augusti 2012

Kalastider

Jag nämnde tidigare att alla puréer här hemma skänker mig inspiration till vidareutveckling. Nu när kalastiden har inträtt i familjens årsschema så behövs det bakas en hel del och här har puréerna fått hjälpa till.

Cupcaketrenden har ju hängt i ett tag nu, men det tar alltid lite längre tid för mig innan jag har fattat tjusningen med vissa trender och när jag väl fattat så är fenomenet ganska blasé. Det gör mig inget! Jag har gjort cupcakes och till min smörkräm använde jag mig av mangopuré för både smaken och färgens skull. På så vis slipper man undan alla konstgjorda färger, vilket ju alltid känns bra i mammahjärtat.

Så här gjorde jag:

Muffinbasen:

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 tsk malen kardemumma
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Vispa ägg och socker så det blir fluffigt. Tillsätt det smälta smöret (som vid det här laget ska vara svalt). Tillsätt de torra ingredienserna och tillsätt mjölken i slutet. Häll upp i muffinformar. Grädda  ca 15 minuter i 175° (varmluft).

Smörkrämen:

50 g smör
1 msk mangopuré (finns att köpa på barnmatsavdelningen i mataffärerna)
1 msk florsocker

Vispa det rumstempererade med de andra ingredienserna och spritsa ut på dina avsvalnade muffins!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar