Oj, så Du både bakar och lagar mat. Härligt när man kan ha två kulturer på det sättet. Så roligt att Malakofftårtan blev till belåtenhet, den har varit den tårta som görs till varje familjehögtid hos oss under 40 år nu, faktiskt fyra generationer är äter den gärna. Hur har Du lyckats med Dina granskott i år? Hos mig är det litet för litet sol så sockret vill inte smälta alls (trots tillskott av litet vatten), tråkigt för det är både gott och nyttigt. En fortsatt skön sommar önskar jag Dig. Mimmie
Sockret har varit motvillig till att smälta även här hemma hos mig. Jag tänker att jag kan sila det som faktiskt har smält. Jag får rapportera hur det gick!
Sommaren har varit fin trots att vi avrundat den med två veckors magsjuka (om man lägger ihop familjens sjukdomstid) Hoppas att du har haft en fin sommar och att din slutade bättre!
Blev det några egna Grießnocken sen då? Sonen och jag håller också på med knödlar, maultaschen mm. http://prinsessornaskokbok.blogspot.de/search/label/Mjölmat De rätt svårgjorda Grießnocken här: http://prinsessornaskokbok.blogspot.de/2012/09/kocklarlingen-tillbaka-efter-lovet.html men det finns ett enklare recept också. Hoppas det dyker upp några nya recept hos dig också snart! Kul att läsa!
Tyvärr blir det väldigt sporadiska inlägg. Jag önska att jag hade lite mer pli på mig själv. Nu när sommaren kommer antågande kommer det nog hända lite mer. Jag har fortfarande inte gjort några Grießnockerln, men det är bra att du påminner mig! Tack för tipsen!
Oj då, hade inte förväntat mig svar efter all denna tid. Sedan dess har jag blivit bättre på griessnocken faktiskt. Det är lättare att göra dem med ett petit-chou-liknande recept. http://prinsessornaskokbok.blogspot.de/2014/04/en-meny-ovas-consomme-med-tillbehor.html Har övat med kocklärlingen. :) Ser fram mot dina inlägg.
Oj, så Du både bakar och lagar mat. Härligt när man kan ha två kulturer på det sättet. Så roligt att Malakofftårtan blev till belåtenhet, den har varit den tårta som görs till varje familjehögtid hos oss under 40 år nu, faktiskt fyra generationer är äter den gärna.
SvaraRaderaHur har Du lyckats med Dina granskott i år? Hos mig är det litet för litet sol så sockret vill inte smälta alls (trots tillskott av litet vatten), tråkigt för det är både gott och nyttigt.
En fortsatt skön sommar önskar jag Dig.
Mimmie
Hej Mimmie
SvaraRaderaSockret har varit motvillig till att smälta även här hemma hos mig. Jag tänker att jag kan sila det som faktiskt har smält. Jag får rapportera hur det gick!
Sommaren har varit fin trots att vi avrundat den med två veckors magsjuka (om man lägger ihop familjens sjukdomstid) Hoppas att du har haft en fin sommar och att din slutade bättre!
Blev det några egna Grießnocken sen då? Sonen och jag håller också på med knödlar, maultaschen mm. http://prinsessornaskokbok.blogspot.de/search/label/Mjölmat
SvaraRaderaDe rätt svårgjorda Grießnocken här: http://prinsessornaskokbok.blogspot.de/2012/09/kocklarlingen-tillbaka-efter-lovet.html
men det finns ett enklare recept också.
Hoppas det dyker upp några nya recept hos dig också snart! Kul att läsa!
Hej Greyerzer!
SvaraRaderaTyvärr blir det väldigt sporadiska inlägg. Jag önska att jag hade lite mer pli på mig själv. Nu när sommaren kommer antågande kommer det nog hända lite mer. Jag har fortfarande inte gjort några Grießnockerln, men det är bra att du påminner mig! Tack för tipsen!
Oj då, hade inte förväntat mig svar efter all denna tid. Sedan dess har jag blivit bättre på griessnocken faktiskt. Det är lättare att göra dem med ett petit-chou-liknande recept. http://prinsessornaskokbok.blogspot.de/2014/04/en-meny-ovas-consomme-med-tillbehor.html Har övat med kocklärlingen. :) Ser fram mot dina inlägg.
SvaraRadera