fredag 22 februari 2013

Fina fisken

Ibland hittar man de mest udda kombinationerna och får det att fungera. Så var det när jag stod i affären och hade planer för att göra min torsklåda. Lådan med snabbvägen genom Keldas citronsås som livar upp vilket torskblock som helst. När jag stod och rotade i hyllorna kunde jag inte hitta någon citronsås. Envist rotade jag vidare och tänkte att det var bara jag som var blind och likt bilföraren ville inte fråga efter direktioner. Jag gav upp och raffsade åt mig Keldas pastasås Tomat & crème fraiche, inte för att jag hade tänkt laga pasta, mest bara för att piffa till ett osexigt torskblock.

Så förvånad jag blev när såsen fungerade så väl med de andra råvarorna. Det blev en hit! Maken tyckte till och med att pastasåsen gjorde sig bättre med torsken än citronsåsen. Testa och njut!

Så här gjorde jag:


1 torskblock (tinade
2 morötter
2 palsternackor
4 dl Kelda Pastasås Tomat & crème fraiche
50 g riven ost
salt och peppar


Skär rotfrukterna i tunna stavar (det går att använda mandolin, men eftersom jag skadat mig tillräckligt på detta verktyg, från helvetet, använder jag kniven). Lägg torskblocket i en ugnsäker form och sprid ut rotfrukterna runtom. Salta och peppra. Häll såsen på fisken och toppa med riven ost. Godast blir det om man använder sig av lagrad ost med lite mer smak. Skjutsa in i ugnen (175°) i 20- 45 minuter beroende på hur tinad fisken är. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar