måndag 13 februari 2012

Busen hittar du under blusen!


Om du trodde att du hittade busen bland alla de andra olydiga barnen eller kanske i näsan så har du fel. I alla fall om man rör sig i den germanska sfären. Vi snackar bröst, tuttar, rattar, kakadänger, brön, hylla... kärt barn har många namn. Ja, bröst har alltid varit i hetluften och snacket kring storlek verkar aldrig ta slut. Efter historien om de dåliga silikoninläggen från Frankrike fick brösten ännu mer tid i rampljuset. Ja, det där med storleken är en komplex fråga. Mycket vill ha mer, andra vill ha mindre och den som inte har vill ha.


Hademar vill att vi ska klämma på brösten lite mer

Många har tjänat pengar på kvinnors bröstmissnöje. I mamma och pappas bokhylla hittade jag Hexenschuss & Heiserkeit av Hademar Bankhofer, illustrerad med samma gladerotiska illustratör som tidigare böcker citerade i denna blogg. Med en god kopp kaffe sjönk jag ner i soffan för att förkovra mig i kroppens alla åkommor, funktioner och fantastiskt enkla lösningar.

Käre Hademar har samlat alla tänkbara kroppsliga problem och redogör för vilka punkter som ska masseras för att få dessa åkommor åtgärdade. Mest fascinerande är att man enligt Hademar kan öka eller minska bröstvolymen genom att dagligen massera för att antingen få större eller mindre bröst. Varför har man inte informerat damerna bättre om detta?! Ja, det kan man ju undra... eller kan det vara för att det bara är humbug? Lite smått underhållande att läsa om allt man kan åtgärda genom knådning, men jag kommer inte att redogöra var man ska massera. Jag vill inte väcka falska förhoppningar!